Veganiški keksiukai ir nulis kaltės jausmo

vegan_keksiukai

Mėgstu skanų maistą, o desertus – dievinu. Todėl kai paleidžiu save nuo virvutės, noriu, kad desertai žadintų vien tik gerus jausmus – būtų be pieno ir kiaušinių, glitimo ir pridėto cukraus. Tokie skanėstai be kaltės yra pats geriausias kuras emocijoms ir kūnui. O jei apgausite ir akį – satisfakcija garantuota.

Būtent tokie yra šie keksiukai. Be cukraus, be miltų, be gyvulinių ingredientų ir net nekepti. O ir vaizdas viliojantis, tiesa? Skonis – baltojo šokolado su malonia citrinos rūgštele, nors šokolado čia nėra, tik keli šaukštai kakavos sviesto. Savo minkštumu ir kremine tekstūra baltasis įdaras primena sūrio pyragą ir iš tiesų sotumo jiems pavydėtų net pastarasis.

Šiuos keksiukus pagaminsite daugmaž per valandą, tik reikės šiek tiek kantrybės, kol sustings. Jei nespėsite visų įveikti, šaldymo kameroje (be tos įmantrios kokosų grietinėlės „kepurės“) savo eilės jie puikiai išlauks iki dviejų savaičių. Kaip nuostabu – visuomet po ranka turėti desertą, tiesa?

vegan_keksiukai1

vegan_keksiukai2

Šiam desertui naudojau „Isola Bio“ ryžių pieną, „Rapunzel“ datules ir riešutus bei „Žaliojo pakelio“ kakavos sviestą (pastarojo užteks labai ilgam – ne tik maistui, bet ir grožio procedūroms). Viską radau vienoje vietoje – parduotuvėje „Bioteka“, kuri, verta pagirti, labai dėmesingai rūpinasi veganišku lentynų turiniu (P. S. Savo „Instagram“ dienoraštyje neseniai rašiau, kaip valgiau ir miriau nuo tobulo skonio ten pat įsigyto veganiško „Bounty“. Mmmm…). Visi kiti produktai – kasdieniai beveik kiekvienoje virtuvėje, taigi tikrai ne kosmosas pasigaminti keksiukus, kurie būtent ten jus ir išneš!

bioteka

Mums reikės

Pagrindui:

  • 1 stiklinės didžiųjų Medjool rūšies datulių (apie 22 vnt.)
  • 1,5 stiklinės graikinių riešutų (apie 155 g)
  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 1,5 stiklinės anakardžio riešutų, mirkytų pernakt
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 citrinos sulčių (galite ir daugiau bei įtarkuoti žievelės)
  • 60 ml ryžių pieno
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • pagal skonį (iki pusės stiklinės) agavų arba klevų sirupo (ne veganiškai versijai tiks ir medus)
  • 28 g kakavos sviesto (ištirpinto)
  • žiupsnelio druskos
  • nebūtina: 1 šaukštelio obuolių sidro acto

Pagaminsite 9-10 keksiukų.

Kaip gaminti:

  1. Maisto smulkintuve atskirai sumalkite datules ir graikinius riešutus. Įdėkite druskos ir viską dar kartą susmulkinkite. Turėtumėte gauti lipnią minkomą saldžią masę.
  2. Į keksiukų skardą įdėkite popierines kepimo formeles ir jas plonai padenkite saldžia mase. Prie kraštų ir dugno gerai prispauskite pirštais. Įdėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
  3. Į smulkintuvą sudėkite visus įdaro ingredientus ir plakite, kol gausite vienalytę masę. Paragaukite, įdėkite sirupo, citrinos sulčių, jei reikia arba dar ryžių pieno, jei plakasi sunkiai.
  4. Supilkite įdarą ant keksiukų pagrindo iki pat viršaus ir laikykite šaldytuve 6-8 valandas. Jei tiek kantrybės neturite, užteks ir poros valandų šaldiklyje.
  5. Keksiukų viršų galite papuošti kokosų grietinėle, pagardinti vaisiais arba skanauti taip, kaip yra. Nuostabu, ar ne?

Receptas Minimalist Baker

Agnė
Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *