Pasidaryk pati: purus sviestmedžio kremas

ziemos_kremas

Kai oras vėsta, o oda maldaute maldauja įsisiausti į purų bei minkštą kremo glėbį, būtent tokį galima visai lengvai pasigaminti namuose. Tiesa, įprasto kremo sudedamųjų dalių čia nėra – viskas pagaminta iš aliejų. Tačiau, priešingai nei kitus, šį aliejų mišinį galima kabinti piršto galiuku – tai nuostabiausia, ką užsispyrėlėms vartotojoms gali dovanoti aliejai-sviestai.

Aliejai-sviestai ar dar kitaip vadinami kietieji aliejai – tai ypač tirštos ar netgi kietos konsistencijos aliejai, kurie, maišomi su skystais aliejais, įgauna kreminį pavidalą. Būtent dėl tokios, į įprastus kremus panašios konsistencijos šie aliejų mišiniai populiarūs tarp tradicinės kosmetikos gerbėjų.

Tačiau tai nevienintelė priežastis. Kietieji sviestai giliai maitina, minkština odą, saugo ją nuo išorinių veiksnių, padeda išlaikyti odos drėgmę. Nors vasarą jie daugeliui per sunkūs, šaltuoju metų laiku be jų išsiversti neįmanoma.

Purus sviestmedžio kremas

Sviestmedžio aliejus
Kombo sviestas
Sezamų aliejus
Simondsijų aliejus
Avokadų aliejus
Levandų eterinis aliejus

sviestmedis

Kremo maišymo technologija paprasta. Visų pirma reikia gerai ištrinti kietuosius sviestus, o tuomet po truputį pilti skystuosius aliejus. Svarbu nuolat maišyti, kad visos dalys pasiskirstytų tolygiai. Kitais atvejais į tokį mišinį dar pilama hidrolato (jis irgi puikiai išsimaišo!). Pabaigoje belieka įlašinti eterinio aliejaus ir kremas baigtas.

Tiesa, proporcijos – tai kiekvienos kūrybos reikalas. Jei daugiau kietųjų sviestų – kremas tirštesnis, sunkesnis, jei daugiau skystų – jis minkštesnis, subtilesnis. Tik eterinio aliejaus vertėtų nepadauginti. Saugi jo koncentracija mišinyje yra apie 2 proc.

Šis sviestmedžio kremo receptas jokiu būdu nėra baigtinis – jį galima kurti pagal savo įgeidžius. Kartu su sviestmedžiu galima maišyti kakavos, mangų sviestą, vietoj minėtų skystųjų aliejų rinktis tinančius savo odai – argano, migdolų, puiklapių, kokosų… Sava formulė visuomet arčiau kūno – sėkmės!

Agnė
Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *